Edirne’de sivil toplum kuruluşları açıklama yapan bazı emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulundu
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Edirne'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, açıklama yapan emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulundu.
Edirne Adliyesi'ne gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı Edirne İl Temsilcisi Yasin Nas, milletin emrinde ve hizmetinde olmayı en yüksek rütbe, en büyük şeref ve şan kabul eden sivil toplum kuruluşlarının dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetinde olduğunu belirtti.
Türk milletinin, tarihin en organize ve en alçakça kalkışmalarına karşı yek vücut olarak ayağa kalktığını ifade eden Nas, şunları kaydetti:
"Türk milleti kendisine biçilmek istenen kefeni yırtıp atmış, kendisini tarih sahnesinin dışına atmak isteyen dahili ve harici düşmanlarına bir daha asla unutamayacakları hezimetler yaşatmıştır. 15 Temmuz'da verilen dersi idrak etmekten uzak müptezeller, bir gece vakti toplanıp bu milletin iradesine karşı bildiri yayınlama cüretine ve hadsizliğine kalkışmışlar.
Millet iradesine karşı hala bu gibi anti demokratik girişimlerden, darbe imalı bildirilerden, milletin kendilerine verdiği rütbeleri millete karşı kullanmaya kalkan bedhahlardan bir sonuç alabileceğini düşünenler varsa, onlara ve tüm uzantılarına karşı buradan ilan ediyoruz: Hodri meydan. Dahili ve harici bütün bedhahlar, hainler ve onların her türlü uzantıları bilmeliler ki biz gerektiğinde bin gider bir döneriz ama zaferle döneriz."
Açıklamaya AK Parti Edirne Gençlik Kolları ile İHH, Selimiye İlim ve Kültür Derneği, Memur Sen ve Mimar Sinan Vakfı'nın da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
İlginizi Çekebilir
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.
Basketbol Türkiye Üçüncüleri Sakarya’ dan
Okul sporları tarafından düzenlenen “Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası”nın üçüncüleri Sakarya’ dan.