Öz Gıda İş Sendikası, iflası kabul edilen Yörsan’la ilgili taleplerini duyurdu
GÜNDEM
BALIKESİR (AA) Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat Karadağ, iflası kabul edilen Yörsan'ın gıda sektörü için önemli bir firma olduğunu belirterek, işçilerin yaşadığı sıkıntılı durumdan bir an önce kurtulmalarını talep ettiklerini bildirdi.
Karadağ, Balıkesir'in Susurluk ilçesinde Yörsan fabrikasının önünde sendika üyeleriyle bir araya gelerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Yörsan'ın kapatılması ve dava sürecinde işçilerin çok sıkıntı çektiğini anlatan Karadağ, "İflas sebebiyle yüzlerce Yörsan işçisi özlük haklarını, binlerce süt üreticisi vermiş olduğu sütlere karşılık alacaklarını alamamaktadırlar. İşçileri temsilen incelemenin hız kazanması için avukatlarımız ellerinden gelen katkıyı veriyorlar." dedi.
Karadağ, iflas dosyasındaki nakit değerin bekletilmeden mağdurlara dağılımının yapılmasını, fabrikanın ihale gününün yakın bir tarihe alınarak satışa çıkarılmasını ve Yörsan markasının korunmasının sağlanmasını talep ettiklerini dile getirdi.
Basın açıklamasına, Yörsan çalışanları, Öz Gıda İş Bursa Şube Başkanı Aytekin Kaya, Yörsan Sendika Başkanı Engin Özden, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney katıldı.
İlginizi Çekebilir
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.
Basketbol Türkiye Üçüncüleri Sakarya’ dan
Okul sporları tarafından düzenlenen “Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası”nın üçüncüleri Sakarya’ dan.