Mudanya’da 30 av köpeği kimliklendirildi
GÜNDEMBURSA (AA) Bursa'nın Mudanya ilçesinde, "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik" kapsamında 30 av köpeği aşılanıp çip takılarak kayıt altına alındı.
Güzelyalı Kara ve Deniz Avcıları Derneği ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü veteriner hekimlerinin çalışmalarıyla kimliklendirme yapıldı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veteriner Hekim Ergün Karadağ'ın da katıldığı çalışmada, 30 av köpeğine kuduz aşısı da uygulandı.
Karadağ, konuyla ilgili açıklamasında, kimliklendirmeyle, hayvanların sokağa atılmasının önüne geçilmesi, çalınan hayvanların bulunabilmesi ve hayvan hastalıklarının kontrol altına alınmasının amaçlandığı aktardı.
Ayrıca Karadağ, 2018 yılında yayımlanan söz konusu yönetmelik kapsamında yıl sonuna kadar tüm hayvan sahiplerinin hayvanlarına mikroçip taktırmalarının kanuni zorunluluk olduğunu ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.
Basketbol Türkiye Üçüncüleri Sakarya’ dan
Okul sporları tarafından düzenlenen “Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası”nın üçüncüleri Sakarya’ dan.