Yıldız Holding, 5. Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı
GÜNDEMYıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi Mehmet Tütüncü: ”İsrafsız Şirket modelimizle sürdürülebilir tarım uygulamaları benimsiyor ve şirketlerimizin tamamında enerji verimliliğini artıran teknolojilere, yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaya devam ediyoruz”
İSTANBUL (AA) Yıldız Holding, çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) performansını ve şirketlerinin iyi uygulamalarını içeren sürdürülebilirlik raporunun 5’incisini yayımladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yıldız Holding şirketlerinin sürdürülebilirlik alanındaki uygulama ve performanslarının yansıtıldığı "Sürdürülebilirlik Raporu" yayımlandı.
Holding’in 5’inci Sürdürülebilirlik Raporu, güncel sürdürülebilirlik strateji çerçevesini, hedeflerini ve şirketlerinin çevresel, sosyal, yönetişim alanlarındaki performanslarının yanı sıra iyi uygulamalarını da içeriyor.
Holdingin imzacısı olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) ilerlemelerinin de yer aldığı rapor, holding şirketlerinden Adapazarı Şeker, Bizim Toptan, GODIVA, Kerevitaş, pladis, ŞOK Marketler ve Ülker Bisküvi’nin 2021 boyunca gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarını ve hayata geçirdikleri iyi uygulamaları kapsıyor.
Kuruluşundan bu yana "İsrafsız Şirket" ilkesine bağlı kalan Yıldız Holding, "Bu Dünya Bizim" yaklaşımıyla gıda ve perakende sektörlerini odağına alarak tüm paydaşlarıyla uzun vadeli, sürdürülebilir değer yaratmayı hedefliyor.
Sürdürülebilirlik stratejisi çatısını "Doğanın Geleceği İçin Çalışmak", "Paydaşlarla Birlikte Güçlenmek" ve "Amaç Odaklı Ürünlerle Geleceğe İlham Vermek" olarak oluşturan Yıldız Holding, bu odak alanlarındaki çalışmalarıyla BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlamayı amaçlıyor.
"Toplumun gelişimine ve geleceğin inşasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Tütüncü, sürdürülebilirlik strateji ve hedeflerini güncelleyerek doğanın geleceği için çalışmaya devam ederken, toplumun gelişimine ve geleceğin inşasına daha fazla katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.
2022 Küresel Riskler Raporu’na göre en öncelikli konularının başında iklim krizi ve çevresel sorunlar yer aldığını aktaran Tütüncü, "Karbon salımlarını azaltmanın ötesinde kaynakları yenilemenin ve iyileştirmenin kritik öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda İsrafsız Şirket modelimizle sürdürülebilir tarım uygulamaları benimsiyor ve şirketlerimizin tamamında enerji verimliliğini artıran teknolojilere, yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaya devam ediyoruz.
Ek olarak, döngüsel ekonomi uygulamalarını odağımıza alarak 2030 yılına kadar plastik ambalajlarımızın tümünün geri dönüştürülebilir, yeniden kullanılabilir veya kompost edilebilir olmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.
Basketbol Türkiye Üçüncüleri Sakarya’ dan
Okul sporları tarafından düzenlenen “Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası”nın üçüncüleri Sakarya’ dan.
Satranç Şampiyonları Sakarya’ dan
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İş Bankasının katkılarıyla düzenlenen “Türkiye Okul Sporları Satranç Turnuvası”nın birincileri Sakarya’ dan. Yoğun Katılım