Kırklareli’nden kısa kısa
GÜNDEM
KIRKLARELİ (AA) Vize ilçesinde anaokulları ve ilkokullar arasında masal anlatma yarışması düzenlendi.
Vize Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Anaokullarında Elif Şenol birinci, Zeynep Gülsena Özkaraca ikinci, Doruk Aydın üçüncü, ilkokullarda ise Sevde Duru Uslu birinci, Hüray Tan ikinci, Asya Çelik üçüncü oldu.
Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, makamında düzenlenen törende, yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür etti.
Yarışmada bir birinden güzel masalları öğrencilerden dinlediklerini ifade eden Akdemir, öğrencilerin güzel performanslar sergilediğini kaydetti.
Akdemir, yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti.
Elektrik kesintisi
Kırklareli'nde 12 köyde elektrik kesintisi uygulanacak.
TREDAŞ'tan yapılan açıklamada, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında kent merkezinin Geçitağzı, Çağlayık, Kofçaz ilçesinin Kula, Babaeski ilçesinin ise Demirkapı, Mutlu, Karacaoğlan, Kuzuçardağı, Oruçlu, Terzili, Hazinedar, Karamesutlu ve Kadıköy köylerine 12 Mayıs Perşembe günü bir süre enerji verilemeyecek.
Kesintiler, Kırklareli ve Kofçaz ilçesine bağlı söz konusu köylerde 09.0015.00, Babaeski ilçesine bağlı köylerde ise 10.0014.00 saatlerinde uygulanacak.
İlginizi Çekebilir
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.
Basketbol Türkiye Üçüncüleri Sakarya’ dan
Okul sporları tarafından düzenlenen “Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası”nın üçüncüleri Sakarya’ dan.