Kandıra’da ramazan şenliği programı
GÜNDEM
KOCAELİ (AA) Kandıra Belediyesince, iftar sonrası ramazan şenliği düzenlendi.
Namazgah Kültür Merkezi(nde Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan programda çocuklar palyaçolar eşliğinde eğlenirken, anne ve babalarına yönelik semazen gösterisi ve Türk tasavvuf müziği dinletisi sunuldu.
Belediye Başkanı Adnan Turan, düzenlenen etkinlikle Kovid19 salgını sonrası farklı bir ramazan coşkusu yaşanmasını hedeflediklerini belirterek, "Çocuklarımıza ramazan ayına has eski kültürel güzelliklerimizi yaşatmak istedik. Ramazan dolayısıyla çocuklarımıza yönelik bir etkinliğimiz daha olacak. Ramazan sonrasında da sosyal kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlere devam etmek istiyoruz." dedi.
Programda, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk tiyatrosu, Hacivat Karagöz oyunu, Kavuklu Pişekar, İbiş ve meddah, sihirbaz, palyaço, ateşbaz, sahne ve balon gösterileri, yüz boyama, şişme oyun parkurları ve çocuklar arasında çeşitli yarışmalar yapıldı.
Etkinlikte çocuklara, pamuk şeker, helva, patlamış mısır ikramı yapıldı.
İlginizi Çekebilir
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.
Basketbol Türkiye Üçüncüleri Sakarya’ dan
Okul sporları tarafından düzenlenen “Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası”nın üçüncüleri Sakarya’ dan.