Edirne’den kısa kısa
GÜNDEM
EDİRNE (AA) Edirne'de halk ekmek büfelerinin montajına başlandı.
Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada halk ekmek satışının yapılacağı büfelerin ilk etapta 7 noktada hizmet vereceğini belirtti.
Uzun zamandır hayalini kurdukları bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:
"Halk ekmek uygulaması ilk olarak Kıyık, Küçükpazar, Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Yeniimaret Mahallesi, Karaağaç Mahallesi, Çavuşbey Mahallesi ve Fırınlar Sırtı TOKİ'de başlayacak. Çok yakın zamanda öncelikle bu 7 noktada daha sonra kentimizin birçok noktasında 'Edirne Belediyesi Halk Ekmek' faaliyete geçecek. Halkımıza en iyi hizmeti, en iyi fiyatlarla vermek önceliklerimiz arasında. Her şey Edirne'miz için. Edirne'mize 'Edirne Belediyesi Halk Ekmek' uygulaması hayırlı olsun."
Yeşilay, "Geleneksel Yeşilçay Sohbetleri" düzenledi
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Edirne Şubesince "Geleneksel Yeşilçay Sohbetleri" kapsamında "Meme Kanseri Farkındalığı ve Sağlıklı Yaşam" konulu söyleşi düzenlendi.
Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye Bezmialem Vakıf Üniversitesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şeyma Yıldız konuşmacı olarak katıldı.
Yıldız, dünyadaki ölüm nedenlerinin en başında meme kanserinin geldiğini belirterek, ortalama risk altındaki tüm kadınların mamografik taramalarına erken yaşlarda başlayıp her yıl kontrollerini yaptırması gerektiğini ifade etti.
Söyleşiye Edirne Yeşilay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Kaya Demirtaş ile Yeşilay gönüllüsü ve üyesi kadınlar katıldı.
Yayla sahilinde yol düzenleme çalışmaları sürüyor
Keşan Yayla sahilindeki yol düzenleme çalışmaları devam ediyor.
Keşan Belediyesi ekipleri, Liman, Piri Reis, Yayla ve Öztekin caddeleri üzerindeki yol düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.
Yaz sezonuna kadar bitirilmesi hedeflenen çalışmalar kapsamında kilitli taş ile 25 bin metrekare yol ve kaldırım ile 4 bin metre bordür imalatı gerçekleştirildi.
İlginizi Çekebilir
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.
Basketbol Türkiye Üçüncüleri Sakarya’ dan
Okul sporları tarafından düzenlenen “Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası”nın üçüncüleri Sakarya’ dan.