Balıkesir’de tarihi eser kaçakçılığı operasyonlarında 5 zanlı yakalandı
GÜNDEM
BALIKESİR (AA) Balıkesir'in Bigadiç, İvrindi ve Havran ilçelerinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonlarında 5 şüpheli gözaltına alındı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bigadiç'te bir şüphelinin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaştı.
Şüphelinin adresine operasyon düzenleyen ekipler, 1 arama dedektörü, 1 detektöre ait kulaklık, 43 tarihi eser olduğu değerlendirilen üzerlerinde çeşitli figürler bulunan metal obje, 25 sikke, 6 yüzük ve 1 bilezik ele geçirdi.
Havran ilçesinde bağlı İnönü Mahallesi'ndeki sit alanında kaçak kazı yapıldığı bilgisini alan jandarma ekipleri de operasyon başlattı.
Operasyonda, 3 şüpheli suçüstü yakalandı, 1 kırıcı delici alet, 1 karot makinesi, 30 metre hortum, 15 metre seyyar kablo ve 1 kürek ele geçirildi.
İvrindi ilçesinde de 1 şüphelinin tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisini alan jandarma ekipleri düzenledikleri operasyonda, 550 sikke, 150 tarihi eser niteliğinde obje, 3 metal arama dedektörü, 1 hassas terazi ve 1 aydınlatma cihazı ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınan zanlıların işlemleri sürüyor.
İlginizi Çekebilir
Dr. Faruk Gülek ile ''SAĞLIKLI BESLEN MUTLU OL''
Sakarya’ da Dilimizin Zenginlikleri Şöleni
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Sözlük Özgürlüktür” sloganıyla başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında hazırlanan çalışmaların sergilendiği il şöleni büyük ilgi gördü.
ERASMUS + YETİŞKİN EĞİTİM AKREDİTASYONU TAMAMLANDI
Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü “ERASMUS+ Yetişkin Eğitim Akreditasyonu” kapsamında yürütülen yetişkin öğrenciler için grup hareketliliği ve işbaşı izleme hareketliliğinin Çekya, İtalya, Macaristan ve Almanya ayağı başarıyla tamamlandı.
Basketbol Türkiye Üçüncüleri Sakarya’ dan
Okul sporları tarafından düzenlenen “Basketbol Gençler Türkiye Şampiyonası”nın üçüncüleri Sakarya’ dan.